press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/2

Section

THE LIGHT PATH

PULPIT ROCK

[ES]

El proyecto propone enfatizar las sensaciones y experiencias existentes del sitio, respetando su naturaleza y singularidad mediante la biomimesis de dos planos geométricos que se entrelazan con el fenómeno de la luz. El plano horizontal consiste en una plataforma dinámica que reacciona al movimiento del relieve de la roca creando un camino que permite el reconocimiento de todo el paisaje con nuevos espacios y actividades. El plano vertical se expresa en una pieza reflectante de una escala monumental, que evoca el sitio místico e histórico, intensificando la sensación de vértigo a través de diferentes niveles y experiencias.

​​

[EN]

The project proposes to emphasize the existing sensations & experiences of the site, respecting its nature and singularity by the biomimesis of two geometric planes interlacing with the phenomenon of light. The horizontal plane consists of a dynamic platform that reacts to the movement of the rock’s relief creating a path that allows the recognition of the entire landscape with new spaces and activities. The vertical plane expresses itself in a reflective piece of a monumental scale, evoking the mystical and historical site, intensifying the sensation of vertigo through different levels and experiences.

 

​Ubicación : 

Pulpit Rock, Norway

 

Categoría: 

Arquitectura, Concurso

Año: 

2015

Main Platform and entry to Light well lift N.600

Main Viewpoint N.580

Top View